Home Nederland Wekdienst 5/10: Kamer stemt over prijzen huurwoningen • Uitspraak zaak Fred van...

Wekdienst 5/10: Kamer stemt over prijzen huurwoningen • Uitspraak zaak Fred van Leer

18
0
wekdienst-5/10:-kamer-stemt-over-prijzen-huurwoningen-•-uitspraak-zaak-fred-van-leer

De wekdienst liever luisteren?

Goedemorgen! De Tweede Kamer stemt over een regeling die van een deel van de vrijesectorwoningen in ons land weer sociale huurwoningen zou maken. En een Franse onderzoekscommissie publiceert een rapport over seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk.

Het weer: Vanuit het zuidwesten komt meer bewolking en later ook regen. Voor de regen uit wordt het 17 of 18 graden. Daarna koelt het af naar 15 graden. Er staat een matige zuidenwind. Aan zee waait het krachtig en later op de dag hard uit het zuidwesten.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer stemt over een aangepaste manier om de maximale huur te bepalen van sociale huurwoningen. De regeling kan de rol van de WOZ-waarde kleiner maken bij het inschalen van woningen. Daardoor worden sommige huizen in plaats van vrijesectorwoning mogelijk weer sociale huurwoning.
  • De rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak van de gewapende overval op presentator en stylist Fred van Leer. Tegen de 23-jarige verdachte is vier jaar cel geëist.
  • In Frankrijk verschijnt het onderzoeksrapport over seksueel misbruik binnen de Franse Katholieke Kerk. Zondag werd al bekend dat er in de afgelopen 70 jaar zeker 3000 pedofielen binnen de kerk actief waren.

Wat heb je gemist?

Facebook, Instagram en WhatsApp zijn sinds middernacht weer bereikbaar na een urenlange wereldwijde storing. Moederbedrijf Facebook laat weten dat er waarschijnlijk sprake is geweest van een technische fout.

In een verklaring zegt het Amerikaanse bedrijf dat er waarschijnlijk bij configuratiewijzigingen in het netwerk fouten zijn ontstaan. Daarnaast biedt het excuses aan voor de ontstane hinder door de uitval. De storing heeft vermoedelijk geen gevolgen gehad voor de data van gebruikers.

WhatsApp liet rond 1.00 uur ’s nachts weten dat de dienst “langzaam en voorzichtig” weer online kwam. Facebook bood kort daarvoor in een tweet excuses aan voor de urenlange storing: “We zijn druk bezig geweest om de toegang tot onze diensten te herstellen. Langzaam komt alles weer online”, aldus het bedrijf. “Sorry voor het wachten!”, schreef Instagram.

Schoon rijden in EU leidt tot vervuiling in Servië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here