Home Suriname Moordenaar krijgt achttien jaar gevangenisstraf

Moordenaar krijgt achttien jaar gevangenisstraf

17
0
moordenaar-krijgt-achttien-jaar-gevangenisstraf

05 Oct, 02:41

foto


Fernald W. verdwijnt voor achttien jaar achter de tralies. Rechter Maureen Dayala heeft maandag bewezen bevonden dat de man zijn vriendin Christina Bisnath heeft vermoord. Zij heeft het strafvoorstel van officier van justitie Shanta Mahadew overgenomen.

 

Dayala constateert dat er sprake is van voorbedachten rade. Fernald W. bracht zijn vriendin steek- en snijverwondingen toe. Man en vrouw hadden een heftige woordenwisseling op een feest te Commewijne. Hierna verlieten zij het feest afzonderlijk. Het ontzielde lichaam van Bisnath werd door haar 14-jarige zoon ontdekt, nadat hij door zijn opa thuis was afgezet. De verdachte en het slachtoffer hadden een relatie van ruim zes jaar met elkaar.

 

Raadsman Arjan Ramlakhan pleitte dat op basis van het psychologische rapport blijkt dat Fernald W. een bekennende houding aanneemt ten opzichte van het plegen van het ten laste gelegde feit, hoewel hij aangeeft dat hij zich weinig of niets kan herinneren van het plegen ervan. Het latere slachtoffer sloeg Fernald W. waarna hij haar duwde. Hij weet niet hoe hij aan het mes is gekomen.

 

De verdediging vindt voorts dat er geen sprake is van voorbedachten rade, omdat er geen rustig overleg en kalm beraad vooraf is gegaan aan de daad. Volgens hem heeft de wetgever met voorbedachten rade willen aangeven dat de dader niet heeft gehandeld in een ogenblikkelijke gemoedstoestand en of een gemoedsopwelling, maar dat hij een periode – hoe kortstondig dan ook – van bedaard nadenken moet hebben gehad. Ramlakhan zegt dat de psycholoog echter heeft aangegeven dat er geheugenhiaten zijn, want de verdachte kan zich niet meer herinneren op welk moment hij het mes gepakt heeft.

Advertenties