Home Suriname Somohardjo ziet geen ander alternatief dan huidige coalitie

Somohardjo ziet geen ander alternatief dan huidige coalitie

23
0
somohardjo-ziet-geen-ander-alternatief-dan-huidige-coalitie

foto

PL-voorzitter Paul Somohardjo installeert de districtsbestuursleden van Coronie. Hoewel de partij nooit een zetel heeft behaald in dit district, blijft ze de kiezers overtuigen om de partij een kans te geven.


Pertjajah Luhur (PL) is druk bezig met de wederopbouw van de partij. Voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de wederopbouw en de herstructurering van de PL niet alleen belangrijk is voor de verkiezingen van 2025 maar voor het voortbestaan van de partij. Vrijdag zijn districtsbesturen geïnstalleerd in Paramaribo en Wanica in het partijcentrum te Beekhuizen. “In zeven districten hebben we al districtsbesturen”, deelt Somohardjo mee. Veel mensen die de partij verlaten hebben, keren terug naar huis. In Coronie heeft de partij donderdag districtsbestuursleden geïnstalleerd.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat de coalitiepartijen VHP, ABOP, NPS en PL het enige alternatief zijn voor het volk. Volgens hem zal de NDP niet gemakkelijk terug kunnen keren omdat hij daar nog geen opvolgers ziet van voorzitter Desi Bouterse. Hij meent dat de NDP lamgeslagen is door de perikelen waarin de partijleider is verwikkeld. “Zelfs ressortraadsleden van de NDP in Coronie hebben zich aangemeld bij PL”, zegt Somohardjo.

De belangrijkste taak van de districtsbesturen is om te helpen met de coördinatie en het formeren van ressortsbestuursleden. Het is de gezamenlijke taak van de districtsbestuurs- en ressortsbestuursleden om kernen op te sporen die zich willen inzetten voor de realisatie van de partijidealen en de algehele ontwikkeling van het land.

Met een blik naar de toekomst is Somohardjo zich ervan bewust dat de ouderen binnen de partij hun kennis en ervaring zullen moeten overdragen aan de jongeren. Nu al blijkt dat bij de verkiezingen van 2025 voor 90% zal bestaan uit jongeren.“De jongeren zullen in 2025 bepalen, wie dit land gaat regeren”.

Installatievergadering van districtsbesturen in het partijcentrum.

Bronto Somohardjo secretaris van de PL-partijraad, zegt dat de PL weer haar oude glorie terugkrijgt. Dit kan volgens hem alleen waargemaakt worden als er in eenheid samengewerkt wordt om de boodschap van de partij duidelijk over te brengen naar de kiezer. “De PL is een partij, die saamhorigheid stimuleert en het motto hanteert ‘no man left behind’. De partij staat voor eenieder klaar staat om te helpen”. Behalve dit werkt de partij dag en nacht en stimuleert zij daarnaast ook klein ondernemerschap. Volgens Somohardjo Jr. heeft de PL als partij nog een lange weg af te leggen. Maar  hij is ervan verzekerd dat de PL erin zal slagen en zelfs grootser zal worden dan voorheen. Aan de die-hard PL’ ers vroeg hij, om de terug gekeerde leden de ondersteuning te geven en ze te omarmen.