Home Nederland Grote brand op vakantie-eiland Honduras

Grote brand op vakantie-eiland Honduras

17
0
grote-brand-op-vakantie-eiland-honduras

Een grote brand op het Hondurese eiland Guanaja heeft 90 huizen verwoest. Nog eens 120 huizen en andere gebouwen zijn beschadigd. Vier mensen raakten gewond. Honderden mensen zijn op de vlucht geslagen voor het vuur.

Het vuur brak zaterdagochtend voor zonsopgang uit. De Hondurese luchtmacht werd ingeschakeld om de brand te blussen. Guanaja heeft zelf geen brandweerkorps en weinig wegen.

Guanaja ligt zo’n 70 kilometer voor de kust van Honduras. Het eiland wordt omringd door nog kleinere eilandjes en is afhankelijk van toerisme. Het is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here