Home Suriname Oud-huisarts Isaac Jamaludin overleden

Oud-huisarts Isaac Jamaludin overleden

35
0
oud-huisarts-isaac-jamaludin-overleden

foto


Oud-huisarts Isaac Jamaludin (90) is na een kortstondig ziekbed donderdag overleden. Jamaludin was niet alleen bekend als huisarts, maar hij is onder andere grondlegger van de moskee aan de Keizerstraat. Hij is decennialang voorzitter geweest van de Surinaamse Islamitische Organisatie. Binnen de Inter Religieuze Raad Suriname heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd om de harmonie in het land te helpen bewaren en samen te werken met andere religieuze organisaties.

Jamaludin heeft 60 jaar als huisarts vele duizenden mensen behandeld. “Hij was een heel vriendelijke man die altijd ook goede adviezen gaf. Hij had altijd een luisterend oor voor zijn patiënten en stond hen met raad en daad bij,” herinnert een oud-patiënt hem. In zijn polikliniek aan de Watermolenstraat kwamen mensen van heinde en verre.

In april heeft Jamaludin in huiselijke kring zijn 90e verjaardag gevierd.