Home Suriname Ondernemer Choi is zijn ouders dankbaar voor het succes

Ondernemer Choi is zijn ouders dankbaar voor het succes

17
0
ondernemer-choi-is-zijn-ouders-dankbaar-voor-het-succes

foto

President Chan Santokhi, die ook op Lelydorp woont, heeft samen met zijn echtgenote Mellisa de opening verricht van Choi’s supermarkt Lelydorp. (Foto’s: Raoul Lith)


“Ik ben mijn ouders dankbaar. Ooit eens begonnen zij in de jaren zeventig met zelfgemaakte pindakoek, die echte ouderwetse. Nooit hadden ze durven dromen dat we ooit zover zouden komen. Zelfs ik niet”, vertelt Rudy Choi, directeur van Choi’s supermarkt. Woensdag zijn de deuren van Choi’s Lelydorp geopend. Deze handeling is samen gedaan met president Chan Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenachery.

Choi geeft aan dat hard werken, durf en het nemen van grote financiële risico’s de eerste ingrediënten zijn geweest om dromen te realiseren. De ondernemer geeft aan dat zijn ouders dit succes jammer genoeg niet hebben meegemaakt. “Maar toch voel ik dat zij vol trots toekijken. Niet te trots, want ik weet zeker dat ze zouden zeggen, je bent er nog niet. Je moet nog elke dag werken om ervoor te zorgen dat je klanten het beste krijgen,” zegt de ondernemer.

Het staatshoofd en zijn echtgenote kregen een rondleiding en waren ook de eerste klanten in het nieuwe filiaal. De president haastte zich naar schappen waar de Surinaamse producten op staan. Zijn boodschappenmandje werd gevuld met koekjes en chips. Heel trots hield hij een dyogo in zijn hand, refererend naar een goed Surinaams product. Santokhi merkt op dat de kracht van Choi zit in zijn doorzettingsvermogen. Hij complimenteerde de winkelier ermee dat hij een supermarkt van wereldformaat op Lelydorp heeft neergezet.

“Als hij geen vertrouwen had, was hij vanwege de financiële uitdagingen van het land en de coronacrisis, niet doorgegaan. Wij als regering willen ondernemerschap de ruimte geven om zich te ontwikkelen,” stelt Santokhi. De start van dit project was in 2018 en het was de bedoeling dat de opening eerder zou plaatsvinden. Vanwege onvoorziene omstandigheden en de coronacrisis heeft het opleveren van het gebouw langer geduurd dan voorgenomen. Met de opening van het derde Choi’s filiaal is er voor bijkans vijftig personen werkgelegenheid gecreëerd.