Home Suriname Familie opgelicht door nep advocaat

Familie opgelicht door nep advocaat

13
0
familie-opgelicht-door-nep-advocaat

foto


Een oplichter heeft de familie van een verdachte opgelicht voor SRD 7.000. Hij deed zich voor als advocaat die de verdachte op vrije voeten kon krijgen.

Het gaat om verdachte Erwin P. die ingesloten was voor zware mishandeling. De familie van Erwin P. heeft SRD 7.000 aan Suribet top-up betaald aan de oplichter. De ‘advocaat’ vond dat Erwin P. in vrijheid zou worden gesteld.  Hij ontving de Suribet top-up en stopte nadien het telefonisch contact met de familie. Hij blockte het telefoonnummer.

Toen de invrijheidstelling uitbleef, heeft de familie advocaat Maureen Nibte benaderd. Nibte heeft aan de familie aangegeven dat een advocaat niet op die manier te werk gaat. Een advocaat kan slechts een verzoek doen tot de invrijheidstelling, maar niet verzekeren dat een cliënt in vrijheid wordt gesteld.

Nibte heeft dinsdag bij de voorgeleiding gevraagd om de invrijheidstelling van Erwin P. De rechter-commissaris heeft de verdachte vrijgelaten. Nibte zei dat Erwin P. thuis was toen hij rumoer op straat hoorde. Hij zag zijn buurman vechten met enkele mannen en wilde voorkomen dat zijn buurman anderen met een hamer te lijf zou gaan. Hij haalde de vechtende personen uit elkaar waarbij een van de mannen een slag aan zijn enkel kreeg met de hamer. Erwin P. is toen aangehouden voor zware mishandeling.