Home Nederland Explosie in Hoensbroek, mogelijk link incidenten Alblasserdam en vergisontvoering

Explosie in Hoensbroek, mogelijk link incidenten Alblasserdam en vergisontvoering

15
0
explosie-in-hoensbroek,-mogelijk-link-incidenten-alblasserdam-en-vergisontvoering

In de Limburgse plaats Hoensbroek is vannacht een explosie geweest. De politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Mogelijk is er een verband met geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en de vergisontvoering in Cruquius.

De explosie was rond 01.30 uur op straat in de Hommerterweg. Doordat de locatie uit het zicht ligt, kunnen lokale media niet zien hoe groot de schade is. Omwonenden moesten enkele uren hun huis uit, maar volgens de politie kunnen ze inmiddels weer veilig terug.

In dezelfde straat werd begin deze maand een explosief ontdekt. Toen konden explosievenexperts het voorwerp meenemen naar een nabijgelegen zandgroeve en daar tot ontploffing brengen.

Explosie Alblasserdam

Over dit explosief zei de politie dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht dat er aanwijzingen zijn voor een verband met geweldsincidenten van vorige maand in en rond Alblasserdam. In de Zuid-Hollandse plaats was er een explosie bij een huis en bij een nabijgelegen woning werd een explosief gevonden. Dezelfde nacht werd ook een huis in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten.

Beide woningen in Alblasserdam waren kort daarvoor afgesloten vanwege het onderzoek naar de ontvoering in Cruquius van een 56-jarige man uit Hoofddorp. De man werd na bijna een week vrijgelaten en de politie gaat ervan uit dat de ontvoerders eigenlijk iemand anders wilden meenemen.

Volgens de politie is het nog te vroeg om te concluderen of er inderdaad een verband is tussen de explosie van vannacht en de andere incidenten, zegt een woordvoerder tegen het ANP.

De politie vermoedt dat de incidenten te maken hebben met de onderschepping in de haven van Antwerpen van een partij cocaïne. De bijna 1900 kilo drugs kwamen uit Ecuador.

Voor de vergisontvoering zijn zeven verdachten aangehouden. In het onderzoek naar de geweldsincidenten rond Alblasserdam zijn ook meerdere arrestaties verricht, onder wie een 25-jarige man uit Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here