Home Suriname Schietgrage jongeman in vrijheid gesteld

Schietgrage jongeman in vrijheid gesteld

19
0
schietgrage-jongeman-in-vrijheid-gesteld

foto


De 22-jarige Dhiren S. is dinsdag na zijn voorgeleiding door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Hij heeft op 19 september twee schoten in de lucht gelost, omdat hij zich bedreigd voelde.

 

Op 19 september bevond de verdachte zich op het ontspanningsoord ‘Drie Kokro’ met enkele vrienden. Naderhand kwam ook het slachtoffer met een gezelschap daar. Het slachtoffer is de buurman van de verdachte. In het gezelschap van het slachtoffer bevond zich ook de ex- riendin van de verdachte met wie hij een kind heeft. Bij het inpakken om te vertrekken liep de ex-vriendin naar de verdachte toe om hem te vragen hoe het met hem gaat. Op gegeven moment begon de buurman, zijnde het slachtoffer, de verdachte zonder enige aanleiding vies en vuil uit te schelden. Ook liep hij dreigend af op Dhiren S.

De verdachte voelde zich door die handeling bedreigd. Hij rende naar zijn auto en haalde een vuurwapen tevoorschijn. Hij loste twee schoten in de lucht om de agressieve buurman op een afstand te houden. De buurman deed aangifte en Dhiren S. werd op 24 september door de politie van Zanderij aangehouden. De buurman gaf aan dat de verdachte gericht op hem heeft geschoten terwijl andere getuigen die daar aanwezig waren verklaarden dat de verdachte in de lucht heeft geschoten. Het vuurwapen is niet gedekt met een vergunning. Verdachte werd aangehouden op grond van poging tot doodslag en illegaal vuurwapenbezit.

De advocaat van de verdachte, Maureen Nibte, heeft bij de voorgeleiding aangevoerd dat alleen de verdachte kan aangeven of hij zich bedreigd voelde. De officier van justitie voerde aan dat het slachtoffer niet gewapend was dus dat hij geen dreiging kon vormen. De advocaat gaf aan dat ook met de blote vuisten iemand een gevaar kan vormen voor een ander. De verdachte is ook nooit eerder met justitie in aanraking gekomen. De jongeman werd ernstig door de officier aangesproken. De officier was van mening dat Dhiren S. slechts stoer gedrag wilde vertonen.