Home Suriname Atompai: Standpunt benoeming Ramlall nog overeind

Atompai: Standpunt benoeming Ramlall nog overeind

16
0
atompai:-standpunt-benoeming-ramlall-nog-overeind

foto

Mielando Atompai, voorzitter SPB


De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Mielando Atompai, zegt aan Starnieuws dat overeind staat dat de benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie niet wetmatig heeft plaatsgevonden. “Dat is ons standpunt en het blijft zo”, benadrukt Atompai. Hij vindt dat de regering in haar bericht doet alsof de plooien gladgestreken zijn, maar dat is nog lang niet het geval.

Het gesprek was constructief, waarbij het goed is dat een gezamenlijk team gaat kijken naar juridische oplossing over de benoeming van de nieuwe directeur Nationale Veiligheid in de hoge politiefunctie, zegt Atompai. Duidelijk is gebleken tijdens het overleg met de regering dat zaken niet correct zijn gegaan rond de benoeming.

In elk geval houdt de resolutie geen stand, stelt Atompai. Hij wil niet diep ingaan op deze kwestie omdat de leden eerst geïnformeerd moeten worden over het resultaat van de bespreking met de regering. Donderdag komt de SPB in een algemene ledenvergadering bijeen. Dan zullen de resultaten van het overleg met de regering worden voorgehouden aan de leden en zij zullen bepalen of zij akkoord gaan.