Home Suriname Hvj Klein gaat na 3 maanden met pensioen

Hvj Klein gaat na 3 maanden met pensioen

16
0
hvj-klein-gaat-na-3-maanden-met-pensioen

foto

Hoofdofficier van Justitie, Cynthia Klein gaat met pensioen over drie maanden. (Foto: Ranu Abhelakh)


Hoofdofficier van Justitie (Hvj), Cynthia Klein, gaat per 1 januari 2022 met pensioen. Zij heeft dispensatie gekregen voor drie maanden om lopende zaken af te handelen, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tegenover Starnieuws. “We zijn haar dankbaar voor de bijdrage geleverd voor het versterken van de rechtsstaat als officier van justitie”, voegt de minister er aan toe.

De openbare aanklager zal door een verlenging van drie maanden niet in staat zijn rechtszaken die nog lopen, onder andere de Centrale Bank van Suriname, kunnen afronden. Starnieuws verneemt dat Klein nog verlof tegoed heeft. Aanvankelijk was het de bedoeling dat zij een jaar verlenging zou krijgen, maar ze heeft dispensatie voor drie maanden. Zij heeft haar zaken intussen overgedragen.

Met de pensionering van Klein, heeft het Openbaar Ministerie geen hoofdofficier van justitie meer. Wettelijk moeten er twee hoofdofficieren van justitie zijn.