Home Suriname Suriname opnieuw in de uitverkoop!

Suriname opnieuw in de uitverkoop!

31
0
suriname-opnieuw-in-de-uitverkoop!

foto


Nadat de regeringen aangevoerd door de NDP de afgelopen 10 jaar Suriname in de uitverkoop hebben gedaan aan zowat eenieder die ze geld wilde lenen en natuurlijk hun familie en vrienden, staat Suriname na iets langer dan een jaar onder president Santokhi opnieuw in de uitverkoop. Deze keer aan de familie en vrienden van de nieuwe president en zijn diasporavrienden.

De schandalen hopen zich in een sneltempo op. Het begon met verschillende aanstellingen, die werden opgevolgd door het New Surfin-debacle. Vervolgens kwamen er nog meer aanstellingen, die op hun beurt weer werden opgevolgd door de bouw van een nieuwe markt van US$ 5 miljoen. In een land waar in de regentijd bijkans alle wegen in de bebouwde kom onbegaanbaar zijn en landbouwgebied slecht is geïrrigeerd, wordt er prioriteit gegeven aan de bouw van een markt van US$ 5 miljoen.

De gezondheidszorg ligt op zijn gat, alles is schaars, vooral geld, maar het SZF moet de hoofdprijs betalen voor niertransplantaties, aan wederom diasporavriendjes van dit regime. Niertransplantaties die tot voor kort door verscheidene missies gratis werden aangeboden aan Suriname. Als dat nog niet genoeg is, kregen wij onlangs te horen dat de Staat voor meer dan 4x de werkelijke waarde voornemens is grond te kopen voor het produceren van zaaizaad. Grond waarvan de experts claimen dat deze totaal ongeschikt is voor het doel waar het voor is aangekocht.

Tussendoor heeft de president ook nog aangekondigd dat hij mensen van wie híj en híj alleen acht dat ze van waarde zijn voor Suriname de dubbele nationaliteit zal toekennen.

De Staat int op de verkoop van brandstofaccijnzen (de zogenaamde governmenttake) maar heeft toch besloten via PPP’s (Public Private Partnerships) tol te gaan heffen op bepaalde wegen en bruggen. Is dit de zoveelste poging om vriendjes te accommoderen en het volk nog verder af te knijpen? Het aanleggen van infrastructuur en het onderhoud van wegen zijn op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de overheid. En natuurlijk moeten wij, het volk, er zelf voor betalen, maar laten wij dan een eerlijke prijs betalen.

Wat mij betreft kan bovenop de governmenttake de wegenbelasting opnieuw worden geïntroduceerd en mogen al deze gelden voor de volle 100% worden toegewezen aan de Wegenautoriteit Suriname die dan verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van de wegen. Een particuliere partij erbij betrekken, met winstoogmerk, zal de kosten voor de burger te allen tijde opdrijven. Met andere woorden, wederom zal de bevolking het gelag betalen.

Onze bestuurders zouden zich moeten schamen dat zij dit vredelievende volk elke dag meer en meer de armoede in drukken ten faveure van hun familie en vrienden.

Volk van Suriname, laat je stem horen!

Stanley Angel

PS:

Tol heffen via tolpoortjes is niet meer van deze tijd en erg fraudegevoelig. Daar zijn er heden ten dage genoeg elektronische hulpmiddelen voor.