Home Suriname Bordo: Na 3 jaar speelt Brunswijk weer Concacaf-wedstrijd

Bordo: Na 3 jaar speelt Brunswijk weer Concacaf-wedstrijd

11
0
bordo:-na-3-jaar-speelt-brunswijk-weer-concacaf-wedstrijd

foto

Clubeigenaar van Inter Moengo Tapoe, vicepresident Ronnie Brunswijk, geeft US-dollars aan de manager van DC Olimpia. (Beeld: Bordo)


Joël ‘Bordo’ Martinus heeft er geen spijt van dat hij gefilmd heeft toen de clubeigenaar van Inter Moengo Tapoe, tevens op dat moment waarnemend president van het land, Ronnie Brunswijk, US-dollars gaf aan de manager van Olimpia uit Honduras. Bordo om een reactie gevraagd over de schorsing van Brunswijk voor drie jaar, zegt aan Starnieuws dat voor hem belangrijk is dat Brunswijk een wereldrecord heeft gevestigd door als 60-jarige als captain mee te doen aan een Concacafwedstrijd op 21 september. “Na drie jaar staat hij weer op het veld als er een Concacaf-wedstrijd in Suriname wordt gespeeld. Hij zal zijn eigen record dan verbreken”, is Bordo heilig van overtuigd.

Bordo merkt op dat hij gefilmd heeft en de video op social media heeft geplaatst omdat Brunswijk volgens hem niks verkeerds heeft gedaan. Hij vond het geweldig dat de spelers van meervoudig kampioen Olimpia gespeeld hebben tegen ’s lands kampioen Inter Moengo Tapoe. Uit dankbaarheid heeft hij hen geld gegeven. Het is helemaal niet bedoeld om de spelers om te kopen of een gunst te vragen. Hij heeft als oudste spelers de mensen getrakteerd.

Voor Bordo is het een prestatie dat een 60-jarige speler uitgekomen is in een Concacafwedstrijd. “Dat heeft nog nooit iemand gedaan. Het is een record en niemand gaat het kunnen breken. Hij zal zijn eigen record verbreken wanneer de schorsing voorbij is. Brunswijk heeft zijn doel bereikt”, meent Bordo. Juist omdat niemand iets erachter zocht, is de video openlijk geplaatst op Facebook.

Het is volgens Bordo helemaal niet erg dat ook Inter Moengo Tapoe niet meer mag deelnemen aan de returnwedstrijd de komende week in Honduras. De club heeft anderhalf jaar niet goed kunnen spelen door Covid. Inter Moengo Tapoe zou misschien zwaar verliezen in Honduras. Een mogelijke vernedering is de club bespaard gebleven volgens Bordo. Beide clubs zijn gediskwalificeerd en verwijderd uit de Concacaf League van dit jaar.