Home Suriname Inflatie in een jaar tijd bijkans 60%

Inflatie in een jaar tijd bijkans 60%

19
0
inflatie-in-een-jaar-tijd-bijkans-60%

De consumentenprijzen zijn in vergelijking met augustus vorig jaar de afgelopen maand met 59.8% gestegen. In augustus zijn de prijzen ten opzichte van juli dit jaar gemiddeld met 2.2% gestegen. Dit meldt het Algemeen Bureau voor de Statistiek, dat maandelijks de cijfers bekendmaakt.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft circa 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Er worden geen opnames gedaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini.