Home Suriname Column: Puike prestatie

Column: Puike prestatie

18
0
column:-puike-prestatie

foto


In de vorige editie heb ik reeds aangestipt dat er potentie is bij de U-20 damesselectie van Suriname die het kwalificatie toernooi op Curaçao heeft gewonnen. De dames hebben het gepresteerd om niet alleen een lange periode van inactiviteit te trotseren, maar ook de Covid-19 pandemie die de selectie teisterde. De laatste wedstrijd werd met maar een reserve speelster gestart en ook nog gewonnen. Zowaar een puike prestatie van deze doelbewuste dames. Zonder adequate ondersteuning van de moederorganisatie vertrokken zij vastbesloten naar Curaçao om zich te plaatsen voor het eindtoernooi (Concacaf U-20 kampioenschap) dat in 2022 wordt afgewerkt. Ondanks tegenslagen vanwege het Corona virus slaagden deze dames en de staf erin om hun doel te bereiken.

De gedemonstreerde wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze groep verdient niet alleen een pluim, maar ook de volle ondersteuning van betrokken actoren. Vanuit deze plaats doe ik een beroep op het bondsbestuur om de selectie niet te ontbinden, maar de groep juist in de gelegenheid te stellen om vaker te trainen. Nu de bondscoach nog niet naar Suriname kan afreizen, is het zaak een bondscoach ad interim aan te stellen die de zaak draaiende kan houden. Elke gemiste trainingsdag is er een teveel. Een datum in 2022 lijkt nog ver weg, maar als er weer gewacht wordt tot een paar weken voor het toernooi, vrees ik dat de uitkomst dan wel totaal anders zal zijn. Ook is het de hoogste tijd dat de competities worden opgestart, want trainingen alleen zijn niet voldoende in de aanloop naar een toernooi van zo een aard. Zoals we hebben gezien heeft het gebrek aan wedstrijdritme Inter Moengotapoe ook parten gespeeld tegen Olimpia uit Honduras.

Als de U-20 dames een kans willen maken in het Concacaf kampioenschap, dan zal er niet allen actie nodig zijn van het bestuur, maar ook van het bedrijfsleven. Echter niet in de traditionele vorm door middelen aan het bestuur beschikbaar te stellen, maar door de speelsters zelf rechtstreeks te laten profiteren van de sponsordeals. Er zijn genoeg mogelijkheden die in dit verband uitgewerkt kunnen worden. Ook de mediahuizen kunnen een rol vervullen in het ondersteunen van de dames. Wacht niet op het bestuur, maar laat het publiek kennis maken met de dames. Ook in deze zijn er heel wat modellen mogelijk om de betrokkenheid van het publiek met deze dames tot stand te brengen.

Het bondsbestuur moet alles in het werk stellen, zodat de dames in aanloop naar het kampioenschap een goed traject kunnen afwerken en beslagen ten ijs kunnen komen. Met de geleverde prestatie hebben de dames aangegeven dat het de moeite waard is om in hen te investeren. Nu moeten ze de klaargestoomd worden om de volgende horde die van een heel andere orde zal zijn, met succes te overbruggen. Zoals we weten komt succes niet uit de lucht vallen, maar moet je er hard voor werken, dus is het nu niet de tijd om achterover gaan leunen. Het echte werk begint nu!

Mireille Hoepel