Home Suriname Stakeholders krijgen informatie over baggerproject

Stakeholders krijgen informatie over baggerproject

13
0
stakeholders-krijgen-informatie-over-baggerproject

foto

Stakeholders van het baggerproject Surinamerivier krijgen informatie over het project. Aan het woord is minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed. (Foto: CDS)


Stakeholders van het baggerproject van de Surinamerivier zullen van het ministerie van Openbare Werken (OW) regelmatig informatie krijgen over het verloop ervan. Het gaat met name om bedrijven die langs de Surinamerivier zijn gevestigd en boothouders en vissersverenigingen. Het ministerie van Openbare Werken (OW) hield afgelopen vrijdag een presentatiebijeenkomst, waarbij behalve OW, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), ACE Consultancy en de Joint Venture De Boer-Boskalis zijn ingegaan op de aanpak van het baggerproject.

Het project wordt door Joint Venture De Boer-Boskalis voorgefinancierd. De terugbetaling zal in een later stadium geschieden middels tarieven die geïnd gaan worden van bedrijven die gebruik zullen maken van de rivier. OW zal als hoofdopdrachtgever van dit megaproject hiernaast ook regelmatig in overleg treden met de stakeholders.

De belangrijkste reden van de meeting was volgens OW-minister Riad Nurmohamed, het bepalen van de toekomst van het baggerproject. Het ligt in de bedoeling om deze opdrachten langzamerhand over te dragen aan bedrijven die gebruikmaken van de Surinamerivier. Nurmohamed neemt hierbij andere landen waar dit systeem een succes is geworden als voorbeeld. “Het beleid zal worden bepaald in samenspraak met de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM)”, zei Nurmohamed voorafgaand aan de presentaties.

Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civieltechnische Werken ging namens OW in op zaken die te maken hebben met projectmanagement. MAS-directeur Michel Amafo bracht het tarievenbeleid in kaart en de afgevaardigden Robin Mansour en Robert Bosman van Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis hebben de uitvoering van het project uiteengezet. Vivek Badalchaudhari van ACE Consultancy legde de nadruk op de controle- en milieuaspecten tijdens de directievoering, meldt de voorlichting van OW.