Home Nederland ProRail waarschuwt met beelden van bijna-ongeluk op overweg

ProRail waarschuwt met beelden van bijna-ongeluk op overweg

16
0
prorail-waarschuwt-met-beelden-van-bijna-ongeluk-op-overweg

Spoorbeheerder ProRail heeft beelden van een bijna-ongeluk op het spoor online gezet. De spoorbeheerder wil mensen zo waarschuwen om niet te dicht in de buurt van rijdende treinen te komen.

Op de beelden is te zien hoe een vrouw eerder deze maand bijna door een trein wordt geraakt bij station Ermelo. De levensgevaarlijke actie is gefilmd.

De spoorbomen zijn dicht en de lichten branden, maar de vrouw haast zich te voet langs de dichte spoorboom en steekt het spoor over. Daarna draait ze zich om en loopt snel weer terug achter de spoorboom.

Op dat moment rijdt een trein op volle snelheid het station voorbij: de trein mist de vrouw op een haar, is te zien in deze video:

NS-machinist Jan Slaats heeft vaker dit soort situaties meegemaakt, zegt hij tegen Omroep Gelderland. “Met de beste wil van de wereld kan ik me niet voorstellen dat iets zo belangrijk is aan de overkant van het spoor dat je je leven ervoor op het spel zet.”

Voor de machinisten is het ingrijpend. “Als machinist heb je geen schijn van kans. Al gebeurt het 100 meter voor je. Je hebt gewoon een remweg van minimaal 500 meter. Je kan niks, dat besef zit in ons. Als je dat een paar keer meemaakt, gaat het wel opstapelen.”

Jaarlijks gebeuren rond de dertig ongevallen met slachtoffers, meldt ProRail. Vooral rond overwegen gebeuren veel bijna-aanrijdingen. Het negeren van rood licht bij overwegen is strafbaar. De boete kan oplopen tot 250 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here