Home Suriname NV Havenbeheer tekent overeenkomst in Antwerpen

NV Havenbeheer tekent overeenkomst in Antwerpen

19
0
nv-havenbeheer-tekent-overeenkomst-in-antwerpen

foto

Directeur van NV Havenbeheer, Andreas Talea, en zijn Belgische collega, Kristof Waterschoot, tekenen een overeenkomst. Staand: Projectleider Michiel Dubos, minister Albert Jubithana en Marinus Cambiel.


NV Havenbeheer Suriname is een strategische samenwerking aangegaan met de Port of Antwerp International (PAI) als onderdeel van de Haven van Antwerpen (APEC). Het bedrijf zegt voor grote uitdagingen te staan wanneer het gaat om de verdere havenontwikkeling en het inspelen op de nationale behoefte die er is aan support van de Off Shore industrie. Daarom is besloten een strategische samenwerking aan te gaan met PAI.

In wezen bestaat de relatie tussen NV Havenbeheer en APEC reeds langer dan 30 jaren. In de drie decennia hebben meer dan 100 medewerkers gebruik kunnen maken van de seminars en trainingen die door APEC zijn aangeboden voor capaciteitsversterking.

De directeur van PAI, Kristof Waterschoot, is augustus op werkbezoek geweest samen met senior consultant Michiel Dubos. Er is een strategische intentieverklaring getekend en bekrachtigd door de minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

Op 16 september werd de samenwerking met PAI beklonken, toen bij een tegenbezoek in Antwerpen, een overeenkomst werd getekend voor strategische adviesverlening bestaande uit technische ondersteuning, capaciteitsversterking en dagelijkse ondersteuning.

PAI-directeur Waterschoot en de directeur van NV Havenbeheer, Andreas Talea, hebben het document ondertekend. Hierbij waren ook aanwezig minister Jubithana en Marinus Cambiel, vertegenwoordiger van de raad van commissarissen. Namens PAI was projectleider/sleutelexpert Dubos ook getuige van de de ondertekening.