Home Suriname Atompai: Ook bond gaat zijn wil doordrukken

Atompai: Ook bond gaat zijn wil doordrukken

20
0
atompai:-ook-bond-gaat-zijn-wil-doordrukken

foto

Secretaris Revelino Eijk en de voorzitter van de SPB, Mielando Atompai. Er is een ultimatum gesteld aan de regering tot vrijdag 10.00 uur. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) Mielando Atompai, stelt dat als de regering haar wil doordrukt, door de benoeming van Shivanand Ramlall als commissaris van politie in stand te houden, de bond ook zijn wil gaat doordrukken. De politiebond eist ook van de regering om alle documenten zoals beschikkingen en resoluties waar de politiemensen al zolang op wachten, uiterlijk 24 september in orde te hebben. De bond stelt dat als de regering met “zoveel voortvarenheid” kan werken om Ramlall tot commissaris van politie te maken, zij dat ook kan doen voor de leden van de bond. Sommigen wachten al jaren op de papieren om hogerop te komen.  

Ramlall is begin september benoemd tot directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid én commissaris van politie. Maandag heeft de SPB een spoedvergadering gehouden hierover. Zij stelt dat de benoeming “buiten de wet en onrechtmatig” is. Op de vergadering is een motie met eisen aangenomen. De eerste eis is dat de benoeming van Ramlall tot commissaris, terug wordt gedraaid. De regering heeft tot 24 september uiterlijk 10 uur ’s morgens de tijd om aan de eis te voldoen.

Op een gisteren gehouden persconferentie kwam naar voren dat de coalitieleider, Asis Gajadien, stelt dat de president het besluit kan laten staan. Atompai: “De wet is meer dan duidelijk. Als ze het willen doordrukken, laten ze het doordrukken noh. Wanneer de Politiebond straks ook zijn wil gaat doordrukken, zullen Gajadien en Ramlall op de jaarrede en 25 november defilé gaan lopen. Als ze hun politieke wil doordrukken moeten ze straks op alle politiebureaus gaan zitten en werken. Dat ding is geen bacovewinkel. Als ze vinden dat ze hun politieke wil gaan doordrukken, gaan wij onze wil, met verstand, ook doordrukken.”  

“We hebben niets tegen de persoon Ramlall,” benadrukt bondssecretaris Revelino Eijk. “Het gaat om hoe het een en ander zich heeft voltrokken.” De leden willen dat hun zaken ook snel geregeld worden. Eijk: “We hebben gezien dat deze resolutie van meneer Ramlall met een zekere mate van voortvarendheid in orde is gemaakt. Terwijl onze leden soms jaren nadat ze bevorderd zijn geworden, op hun beschikking of resolutie moeten wachten. Dus vandaar dat de leden ook hebben gesteld dat uiterlijk vrijdag alle achterstallige resoluties en beschikkingen in orde moeten worden gemaakt.”

De leden eisen verder dat in het vervolg bij bevorderingen, alle nodige documenten aanwezig zijn. Eijk: “Dat wil zeggen dat wanneer ik vandaag bevorderd moet worden, ik gelijk mijn beschikking of resolutie in me hand heb.” De leden zijn opgeroepen om zich op 24 september bij de Politie Academie te verzamelen. Wat er gaat gebeuren als de benoeming blijft staan, is niet duidelijk. De vergadering is verdaagd tot vrijdag 10.00 uur.