Home Suriname AZP-directeur: Back-up plan moet vandaag in orde komen

AZP-directeur: Back-up plan moet vandaag in orde komen

23
0
azp-directeur:-back-up-plan-moet-vandaag-in-orde-komen

foto

Claudia Redan, algemeen directeur AZP.


In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wordt er met man en macht gewerkt om een back-up plan in orde te hebben later op de dag. Dit in afwachting van onderdelen van het uitgevallen compressor-systeem, die in de eerste week van oktober aankomen. Er is een opname stop voor de kinderafdeling (NICU), waaronder ook de kinder intensive care afdeling (PICU). “Als het back-up plan in orde is later op de dag, kunnen we normaal open”, zegt algemeen directeur Claudia Redan om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

“De kinderartsen van AZP hebben alle overige kinderartsen en gynaecologen geïnformeerd en totdat de back up in place is worden alle aangeboden opnames, case by case beoordeeld door de kinderartsen. Wij hebben nu op basis van de opengestelde bedplekken een volle bezetting”, legt Redan uit. Zij zegt dat in deze periode zich tot nu toe geen calamiteiten hebben voorgedaan. AZP is de aangewezen plek voor NICU en PICU. Diakonessenhuis heeft wel beperkte beademingsmogelijkheden voor kinderen, maar het ziekenhuis is vol. De ziekenhuizen hebben ook een tekort aan kinderverpleegkundigen.

Dinsdag is er een heel goed overleg met de minister en directeur van Volksgezondheid geweest, zegt Redan. Minister Amar Ramadhin heeft zich ter plekke georiënteerd, omdat het AZP de enige plek is waar men terecht kan voor tertiaire Kindergeneeskunde (derdelijnszorg). Voor de acute problemen van financiële aard zal Volksgezondheid zo spoedig mogelijk budget vrijmaken.

“Wij hebben ook gesproken over duurzame oplossingsmogelijkheden. De gesprekken worden binnen twee weken voortgezet met Volksgezondheid, kinderartsen en gynaecologen,” zegt de AZP-directeur. “Gelukkig heeft de minister aangegeven zich persoonlijk te zullen inzetten om zo spoedig mogelijk tot een structurele oplossing te komen”.