Home Suriname 6 Covid-doden afgelopen etmaal; 295 besmettingen

6 Covid-doden afgelopen etmaal; 295 besmettingen

18
0
6-covid-doden-afgelopen-etmaal;-295-besmettingen

09 Sep, 20:23

foto


6 personen hebben de strijd tegen Covid-19 in het afgelopen etmaal verloren. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn 3 patiënten overleden, 2 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en 1 zieke is thuis overleden.

Deze maand zijn reeds 31 personen overleden aan Covid-19. In totaal zijn in Suriname 752 mensen gestorven aan deze zeer besmettelijke ziekte.

295 personen zijn positief getest op het coronavirus. Van de 620 swabs die zijn afgenomen, zijn 325 negatief bevonden. Van de geteste mensen is 47.6% positief. Deze maand zijn reeds 2.896 personen positief getest.

Op de Intensive Care Units van Academisch Ziekenhuis Paramaribo en ’s Lands Hospitaal worden 14 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 107 patiënten opgenomen. 2.475 geïnfecteerden zijn in thuisisolatie. 126 personen zijn genezen verklaard.

Tijdens een persconferentie vandaag van Volksgezondheid heeft directeur Rakesh Gajadhar Sukul meegedeeld dat de cijfers nauwlettend in de gaten gehouden worden. Indien het nodig is, zullen de maatregelen worden aangescherpt. Het aantal besmettingen is erg hoog in de vierde golf die Suriname meemaakt.

Advertenties