Home Suriname Bond Bestuursdienst ingenomen met aanpak Brunswijk

Bond Bestuursdienst ingenomen met aanpak Brunswijk

14
0
bond-bestuursdienst-ingenomen-met-aanpak-brunswijk

foto

Ambtenaren werkzaam bij de Bestuursdienst maandag bij het Kabinet van de Vicepresident. Zij eisen dat hun zaken eindelijk in orde worden gemaakt. (Foto: Raoul Lith)


Een aantal ambtenaren van de Bestuursdienst is maandag naar het Kabinet van Vicepresident, Ronnie Brunswijk getogen om de bond te ondersteunen. De ambtenaren wachten al jaren om hun zaken in orde te krijgen. In 2019 heeft de regering goedkeuring gegeven dat deze groep uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) stapt. De onderhandelingen over de loonreeks zou hierna moeten volgen. De bond onder leiding van Glenn Swamipersad heeft zaken verduidelijkt tijdens het gesprek met de waarnemend president. Er zijn concrete toezeggingen gedaan, waarbij binnen een week de zaken aangepakt zullen worden.

De bondsvoorzitter zegt aan Starnieuws dat de bewindsman dacht dat deze zaken al in orde waren gemaakt na hun protest in augustus. Echter blijkt dat er helemaal anders is gehandeld door de regering. Swamipersad geeft aan dat er met verschillende maten wordt gemeten. Als voorbeeld noemt hij de actie van de politie en de tempo die door de regering is gehanteerd om zaken snel in orde te maken. De vakbondsleider stelt dat de bestuursambtenaren al jaren wachten op een salariscorrectie die niet komt. 

Volgens Swamipersad is het gesprek met Brunswijk heel goed gegaan. Hij geeft aan dat ook vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zaken heel positief zijn benaderd en afgestemd. Afgesproken is dat er woensdag om de tafel wordt gezeten om zaken te concretiseren met de ministers van ROS en Binnenlandse Zaken. Hiervoor is er maximaal een week uitgetrokken en is het de bedoeling om af te ronden.

De bondsman had maandag echter veel meer strijdvaardigheid van zijn leden verwacht. Doordat het onderhoud met de waarnemend president een poos heeft geduurd, zijn heel wat ambtenaren rond twee uur van de locatie vertrokken. Swamipersad merkt op dat als je in strijd bent je soms offers moet brengen. Brunswijk was bereid na het gesprek de mensen toe te spreken Maar toen bleek dat een groot deel was vertrokken, werd hiervan afgezien.  De Bestuursdienst is goed voor meer dan 3.000 ambtenaren.