Home Suriname Nurmohamed werkt druk programma af in Nederland

Nurmohamed werkt druk programma af in Nederland

12
0
nurmohamed-werkt-druk-programma-af-in-nederland

foto

Minister Riad Nurmohamed in gesprek met Surinaamse studenten van de Technische Universiteit Delft. (Foto’s: OW)


Bij zijn werkbezoek aan Nederland rondt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een druk programma af. Hij heeft kennisgemaakt met studentenverenigingen bij de Technische Universiteit (TU) Delft, een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Koninklijke Boskalis Westminster N.V. in Papendrecht en gesproken met stakeholders uit het Nederlandse bedrijfsleven.

De Surinaamse studenten hebben twee presentaties gehouden voor de OW-minister, waarna hij kennismaakte met het bestuur van TU Delft. De studenten hebben Nurmohamed hun issues voorgehouden en hij heeft hen beloofd contact te zullen opnemen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en met andere ministers in Suriname om hun problemen op te pakken.

Bij het bezoek aan TU Delft had Nurmohamed ook een ontmoeting met onder andere Hans Welleman, coördinator civiele techniek bij TU Delft. Met Welleman heeft hij gesproken over stage- en afstudeerplekken bij OW en de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS). Verder zijn er gesprekken gevoerd over het stroomlijnen van bachelor programma’s bij de AdeKUS en onderzoeksmogelijkheden voor stafleden van OW  bij de TU Delft zegt de OW-voorlichting.

Boskalis is het Nederlandse baggerbedrijf dat binnenkort start met het uitbaggeren van de Surinamerivier. Nurmohamend kreeg een uitgebreide presentatie over het uitbaggeren van de vaargeul. De voorbereidingswerkzaamheden waarbij dieptemetingen worden uitgevoerd zijn in volle gang, meldt de voorlichting van OW.

Onder de stakeholders uit het bedrijfsleven in Nederland waren afgevaardigden van bouw- en vakverenigingen en bouwcoöperaties uit de private sector. Maxime Verhagen, gewezen vicepremier van Nederland, nu topman bij de Vereniging van Bouw- en Infrabedrijven, Bouwend Nederland, heeft als eerste stakeholder de bewindsman ontvangen. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt met ondernemingen als Bouwen met Staal, Bouwen en Cement, Bouw Coöperaties en de vereniging die zich bezighoudt met Registers voor Constructeurs.