Home Nederland NS tevreden over tweede Formule 1-dag, nieuwe looproute om drukte te voorkomen

NS tevreden over tweede Formule 1-dag, nieuwe looproute om drukte te voorkomen

12
0
ns-tevreden-over-tweede-formule-1-dag,-nieuwe-looproute-om-drukte-te-voorkomen

Tienduizend Formule 1-fans zijn aan het begin van de avond met de trein vertrokken vanuit Zandvoort, zegt de NS. De vervoerder is tevreden over het verloop van de dag. “Alles loopt volgens plan”, zegt een woordvoerder.

“Vanaf 16.30 uur kwam de reizigersstroom op gang en dat gaat gestaag door”, aldus de woordvoerder, die verder spreekt van een goede sfeer.

De gemeente Zandvoort riep kort na de afloop van de kwalificatie bezoekers op om nog naar de boulevard of het strand te gaan. Door groepen bezoekers later te laten vertrekken, moest de drukte worden verspreid.

Zo zag de weg richting het circuit er vandaag uit:

Dronebeelden van de bezoekers rondom het circuit

Gisteren werd de looproute aangepast toen het op piekmomenten te druk in Zandvoort was. Het was toen niet goed mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Vandaag werd er opnieuw een route toegevoegd, om ophopingen van mensen te voorkomen.

Toch was het ook vandaag op sommige momenten druk en was er kritiek op het evenement op sociale media.

Bijvoorbeeld na de kwalificatierace, bij de uitloop, was het druk, is te zien op deze foto’s:

Ook de NS nam vandaag maatregelen om reizigers zoveel mogelijk te spreiden, zegt de woordvoerder. Reizigers werden in groepen tot de perrons toegelaten. “Zij passen ook allemaal in de trein, het gaat heel gedoseerd.”

Verder werden reizigers opgeroepen om zich goed over het perron te verspreiden. Tot 12.30 uur vervoerde de NS 23.796 reizigers naar Zandvoort.

De Formule 1-fans hebben genoten van de sfeer:

Formule 1 fans hebben genoten van kwalificatie: ‘Het was top’

De drukte van gisteren leidde tot verontwaardiging op sociale media. Veel mensen spraken hun verbazing en onvrede uit over de beelden van de mensenmassa’s die naar het circuit kwamen. Ook ondernemers in de horeca en de entertainmentbranche reageerden boos op de beelden.

Burgemeester David Moolenburgh noemde die kritiek tegenover persbureau ANP begrijpelijk. “Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn.” De races trekken een kleine 70.000 bezoekers per dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here