Home Nederland Bewoners Oudenbosch terug naar huis, balkons zijn gestut

Bewoners Oudenbosch terug naar huis, balkons zijn gestut

12
0
bewoners-oudenbosch-terug-naar-huis,-balkons-zijn-gestut

De 45 bewoners van het appartementencomplex in Oudenbosch die donderdag zijn geëvacueerd nadat er twee balkons waren ingestort, mogen weer terug naar huis. De balkons van het complex zijn gestut en een inspecteur heeft de constructie van de rest van het gebouw veilig bevonden.

De bewoners mogen de balkons voorlopig niet betreden. “De beheerder van het pand heeft ervoor gezorgd dat de deuren naar de balkons zijn afgesloten”, zegt burgemeester Roks. “De beheerder gaat met de komende tijd met de constructie van de balkons aan de slag.”

Manja Boon en John Iedema zijn blij dat ze weer naar huis kunnen. “We hebben dagen in onze stacaravan op de camping gezeten. Verplicht kamperen was het”, zegt Boon tegen Omroep Brabant.

Het stel was thuis op het moment dat de balkons instortten. “Gelukkig zijn er verder geen ongelukken gebeurd, maar we zijn enorm geschrokken”, blikken ze terug. Ook hun balkon is in slechte staat en zit vol scheuren. Toch durven ze er wel weer gewoon op. “De boel is goed gestut, ik denk dat het wel veilig is. En de plantjes moeten toch water krijgen”, aldus Boon.

Ik voel me echt niet op m’n gemak om vanavond weer in mijn eigen bed te slapen

Bewoner Shiva Kerdel peinst er niet over om terug naar huis te keren. “Elke keer als ik aan mijn woning denk, voel ik me allesbehalve veilig”, vertelt hij. Hij lag te slapen toen het balkon dat aan zijn slaapkamer grenst neerstortte. Zelf bleef hij ongedeerd maar de schrik zit er goed in.”

Hoewel de balkons zijn gestut vindt Kerdel het te gevaarlijk. “Ik voel me echt niet op m’n gemak om vanavond weer in mijn eigen bed te slapen”, stelt hij. “Tot nu toe is er nog geen oplossing geboden die me geruststelt. Er is een spalk aan de binnenkant van de deur geplaatst, zodat ik die niet zomaar kan openen en naar beneden kan vallen. Dat is het. Het is bizar.”

Voorlopig blijft hij bij zijn vriendin wonen. “Het gevoel dat ik geen eigen huis meer heb, is pijnlijk. Ik kijk het aan, maar tot nu toe is er nog geen geruststellende oplossing geboden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here