Home Suriname Shivanand Ramlall nieuwe directeur DNV

Shivanand Ramlall nieuwe directeur DNV

20
0
shivanand-ramlall-nieuwe-directeur-dnv

02 Sep, 16:44

foto

President Chan Santokhi en de nieuwe DNV-directeur Shivanand Ramlall. (Foto: CDS)


Shivanand Ramlall is de nieuwe directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Op het kabinet van de president hebben het Interim Managementteam DNV en Ramlall vandaag het protocol van overdracht getekend. Met de benoeming van Ramlall is een einde gekomen aan de periode van het Interim Managementteam DNV dat bestond uit de majoors Eria Wamenie en Gerard Kalka.Het Interim Managementteam heeft DNV doorgelicht. Het rapport van aanbevelingen ligt op tafel bij president Chan Santokhi. Het Interim Managementteam werd ingesteld nadat luitenant-kolonel Danielle Veira in februari werd ontheven. Zij was sinds 30 september 2016 aangesteld als directeur DNV. Veira kwam in moeilijk vaarwater nadat functionarissen van DNV een inval hadden gepleegd in de woning van Rodney Cairo. Vanuit de samenleving was er veel kritiek en veroordeling voor deze kwestie en was de procureur-generaal ook al een onderzoek gestart.

De nieuwe DNV-directeur zegt dat hij zich zal inzetten voor professionaliteit en integriteit om zodoende het imago van de dienst te herstellen. De Communicatie Dienst Suriname meldt dat het DNV een zeer belangrijke rol binnen de veiligheidsketen in Suriname vervult.

Advertenties