Home Suriname 4 personen overleden aan Covid op eerste dag september

4 personen overleden aan Covid op eerste dag september

29
0
4-personen-overleden-aan-covid-op-eerste-dag-september

Op de eerste dag van september hebben 4 personen het leven gelaten aan de gevolgen van Covid-19. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn 3 patiënten overleden en 1 zieke in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het sterftecijfer in Suriname aan deze ziekte is gestegen naar 725.

306 mensen zijn positief getest op het coronavirus. Van de 726 swabs die zijn afgenomen, zijn 420 negatief bevonden. Van de geteste mensen is 42.1% positief. Het percentage positieven moet volgens de normen die gehanteerd worden door de Wereldgezondheidsorganisatie onder de 10%. 

Op diverse Intensive Care Units worden 15 zieken behandeld. In de zorginstellingen zijn 98 patiënten opgenomen. 1.397 geïnfecteerden zijn in thuisisolatie. 142 personen zijn genezen verklaard.

Suriname bevindt zich in de vierde golf. De deltavariant is vastgesteld bij 16 personen tot nu toe. De monsters worden naar Nederland gestuurd. Het duurt een poosje voor het duidelijk is om welke variant het gaat. Voorlopig worden de Covid-maatregelen niet aangepast. Indien het noodzakelijk is, zal dat wel gebeuren.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vindt dat de samenleving haar verantwoordelijkheid moet nemen en zich dient te houden aan de covid-maatregelen. De vaccinatiebereidheid van mensen is erg laag, ondanks de keuzemogelijkheden uit verschillende vaccins.