Home Nederland Formule 1 Zandvoort gaat definitief door, belangen organisatie wegen zwaarder

Formule 1 Zandvoort gaat definitief door, belangen organisatie wegen zwaarder

19
0
formule-1-zandvoort-gaat-definitief-door,-belangen-organisatie-wegen-zwaarder

De Formule 1-race op het circuit van Zandvoort mag definitief doorgaan. Milieugroepering Mobilisation for the Environment was naar de rechter gestapt, omdat de vergunning in strijd zou zijn met de stikstofregels. Maar de rechter wil de vergunning niet schorsen.

In juli heeft de rechtbank een onafhankelijke partij opdracht gegeven voor een onderzoek naar de stikstofuitstoot op het circuit. De uitkomsten daarvan worden pas na het evenement van komend weekend verwacht.

De rechter heeft daarom een afweging gemaakt tussen de belangen van beide partijen.

Belang van organisatie weegt zwaarder

Mobilisation for the Environment zet zich in om schade aan een naastgelegen natuurgebied te beperken, aan de andere kant is de Formule 1-race al helemaal georganiseerd en zou het verbieden ervan mogelijk tot een faillissement van Circuit Zandvoort leiden. Het belang van de organisatie van de Formule 1 weegt zwaarder, zegt de rechter.

De advocaat van Mobilisation for the Environment had eerder voorgesteld dat het evenement desnoods zonder publiek gehouden kon worden. Hij noemde dat een handreiking van de milieugroepering, maar de organisatie van de Grand Prix en de provincie Noord-Holland reageerden meteen afwijzend.

Het Formule 1-evenement in Zandvoort begint komende vrijdag en duurt drie dagen.

Op het circuit zijn de voorbereidingen op het evenement in volle gang:

Zo ziet circuit Zandvoort er tijdens de opbouw uit vanuit de lucht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here