Home Suriname Peru: Doden en vermisten bij aanvaring rivierboten

Peru: Doden en vermisten bij aanvaring rivierboten

20
0
peru:-doden-en-vermisten-bij-aanvaring-rivierboten

foto

De passagiersboot keerde terug naar de stad Yurimaguas in Peru. (Foto: Guadalupe Pardo via AP)


Bij een aanvaring van twee rivierboten in de Amazone in Peru zijn volgens een regeringsverklaring minstens 11 passagiers omgekomen. Een aantal anderen is vermist.

Het ongeval vond zondag plaats om 05.30 uur lokale tijd op de Huallaga-rivier, in Muyuna, toen een boot vol passagiers in de vroege ochtend te midden van dichte mist een vrachtschip ramde, bericht staatszender TV Peru. Door de crash kapseisde de houten passagiersboot, de Ayachi.

“Tot nu toe is er een onbepaald aantal vermiste personen, evenals 11 doden en zes gewonden”, zei het National Institute of Civil Defence in een verklaring. Brandweerlieden, politieagenten en matrozen hebben de leiding over de zoektocht naar de vermisten.

Op lokale televisiebeelden is te zien hoe overlevenden huilen op de rivieroever terwijl de autoriteiten enkele lichamen wegvoerden. Volgens de overlevenden reisden hele families in de beschadigde boot, waaronder ongeveer 20 kinderen.

De passagiers behoorden tot een religieuze gemeenschap die terugkeerde naar de stad Yurimaguas na deelname aan een wake in een afgelegen gehucht in de jungle dat bekend staat als Santa Maria.