Home Suriname Allerlei (12)

Allerlei (12)

24
0
allerlei-(12)

foto


Suriname,

Levert af: Doktoren, professoren, eredoctors, Msc’s, Bsc’s etc etc, o ja stelt ook Leerstoelen in. Maar Suriname is niet in staat om de simpel op te lossen problemen aan te pakken. Waar dit aan ligt weet alleen de Goede God.

Aanscherping Rijwet 1971

Hierover gaf Min J&P op 17-08-2021 (op de Stoep) informatie. Het autokentekennummer wordt persoonsgebonden, dus als een president aftreedt, neemt hij de witte plaat met nummer 1 mee naar huis? Verder verbaasde het mij dat het de journalist (of vragensteller?) niet te binnen schiet om de tragedie ‘Verlenging Rijbewijzen’ meteen voor te leggen; ook  niet hoe de algehele herkeuring van een total loss motorrijtuig geschiedt; dit zou namelijk een kennis-verrijking  kunnen zijn voor een specifieke groep personen. Trouwens hoe de achterstand van te verlengen rijbewijzen zal worden ingelopen met het huidig systeem, weet ook alweer alleen de Goede God.Tòch wel de straat opzoeken


Het is voor mij duidelijk geworden dat mijn advies om de straat NIET op te gaan om te protesteren ONJUIST is en wel om het volgende: Welke protesterenden worden ontvangen door de P, de WP inmiddels weer VP en de DNA voorie? Juist ja, degenen die het verkeer laten ontwrichten, de politie uitlokken middels grootspraak, werkers aanmoedigen om hun werkplek  te verlaten (het merendeel is uiteraard ‘familie’ van helft B van mijn genen) en poorten van ministeries openbreken. Een ‘gedegen‘ plan van aanpak wordt  in verbale vorm ‘overhandigd’ aan de gastheren waarbij ook een lesje ‘economie’ wordt gegeven; ipv IMF moet PRODUCTIE (met de mond) komen.

De ‘protesterenden’ die zich houden aan de ongeschreven regels van goed fatsoen én een gedegen plan van aanpak van een probleem wereldkundig maken, wil men niet kennen. Waar dit aan ligt weet alweer alleen de Goede God.  

Dit soort gewaarwordingen als vorenstaande maken dat de zwijgzame meerderheid zwijgzamer wordt en de spraakzame minderheid, spraakzamer.Ons volk


Onlangs hoorde ik een voorganger praten over ‘Ons Volk’; ik denk dat hij het had over ‘Zijn Volk’ namelijk  +/- 4488 mensen.

Huisje op het ijs

Aan dit kinderlied denk ik vaak als ik beelden van het wegvak Coronie-Nickerie op TV zie: water aan de Noord- én Zuidzijde en dan de fundering die op ‘pap’ rust. Mijn a technisch verstand zegt mij dat dit wegvak in feite een zandweg zou moeten zijn. Gaten kunnen dan door de districtsafdeling O.W. regelmatig opgevuld worden, dus geen aanbesteding meer mbt om-de- haverklap-asfalteren. Ook is het zo, dat deskundigen zeggen dat asfalt no man nanga watra.

De Hofpresident

Heeft onlangs tijdens een speciale bijeenkomst o.a. gezegd dat civiele zaken 5 tot 6 jaren lopen; de geachte Hofpresident vergist zich deerlijk.

Een  kennis van mij die gedaagde is in een civiel proces heeft mij met documenten aangetoond dat zij al bijna 9 (ja, NEGEN) jaren moet leven met deze kunu; en die 9 wordt zo te begrijpen waarschijnlijk 12. Deze gedaagde heeft mij óók met haar documenten aangetoond dat het gelijk aan haar zijde is, maar de uitspraak reeds 4 (vier) malen op zich laat wachten.

Zelfs een  rapport  opgemaakt door een ECHTE accountant, maakt deel uit van het bewijsmateriaal. De uitspraak zou  bij wijze van spreken in 2 zinnen afgehandeld kunnen worden; waarom er allerlei rechtswetenschappelijke terminologie gebezigd moet worden bij een dergelijke civiele zaak waarbij het administratieve van het onderwerp van belang is, weet alweer alleen de Goede God.

Verder stoort het de geachte Hofpresident dat mensen hun dossier op een platform gooien. De cliënten vallen hun advocaat/notaris aan alsof deze zich niet genoeg zou inspannen om de zaak te doen vlotten; de geachte Hofpresident weet dit niet? Deze dienstverleners zullen niet in staat zijn hun cliënten tegen te houden die hun ergernis wereldkundig willen maken.

Mijn kennis, de gedaagde, behoort jammer genoeg tot de zwijgzame meerderheid ; maar ík ben NIET bang om haar  ergernis wereldkundig  te maken, omdat geen enkel woord gelogen is.  

De geachte Hofpresident geeft zelf aan dat intern zaken niet gesmeerd lopen en dat vonnissen te lang uitblijven; dus waar ligt de oorzaak van alle ellende? Moet alweer alleen de Goede God het antwoord geven?

T.Sanches