Home Suriname Velen op de been voor Pfizer vaccin

Velen op de been voor Pfizer vaccin

21
0
velen-op-de-been-voor-pfizer-vaccin

foto

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Matai Zamuël met zijn knuffel Dinky en de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams. (Foto’s: René Gompers)


Het is aardig druk bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) waar het vaccineren met Pfizer, officieel is begonnen. Jongeren en ouderen staan in een lange rij buiten, binnen is het niet minder druk. Met het Pfizer vaccin kunnen personen vanaf 12 jaar gevaccineerd worden. Er zijn heel veel gezinnen op de been. Dit vaccin is geschonken door de Verenigde Staten van Amerika, via de Caricom.

Matai Zamuël (16), behoort tot de eerste groep personen die zich met Pfizer tegen het coronavirus heeft gevaccineerd. Hij is er met zijn moeder en Dinky, een knuffelbeestje dat hij sinds zijn geboorte heeft. Dinky is aanwezig op alle grote gebeurtenissen van Matai. “Dit is ook een groot moment,” deelt Matai mee. “Wij tieners moeten ons zelf en anderen ook beschermen.”

Tweelingbroers Jared en Zachary (14) zijn op hetzelfde moment gevaccineerd. “Wij willen immuun zijn,” zegt Jared. “Er moet ook verandering komen. We kunnen toch niet ons hele leven binnenshuis zijn? Dit is een goede oplossing.” Hun ouders zijn al gevaccineerd.

Drukte buiten bij het KKF-gebouw.

Zusters Mireille en Debora Bell zijn er met hun kinderen. Debora, moeder van Matai, is pas vandaag overtuigd geraakt om te vaccineren. “Toen ik mijn zoon zag, het spuitje nemen, ja… dat was het moment. Ik was bang. Maar als Matai het kan, kan ik het ook.” Matai is zelf naar informatie op zoek gegaan over het vaccineren. Hij heeft op Pfizer gewacht. Met de andere vaccins is het niet mogelijk om mensen jonger dan 18 in te enten tegen Covid-19.

Melanie Schet is er met haar zoon van 12 en dochter van 13. “We weten dat het deltavariant heel veel mensen in het ziekenhuis terecht laat komen. Dus is het belangrijk dat ook jongeren gevaccineerd zijn.” Schet is al deels gevaccineerd met AstraZeneca. Zij moet vandaag haar tweede dosis halen.