Home Nederland Raketinslag en luchtaanval VS in Afghaanse hoofdstad Kabul

Raketinslag en luchtaanval VS in Afghaanse hoofdstad Kabul

22
0
raketinslag-en-luchtaanval-vs-in-afghaanse-hoofdstad-kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul is opnieuw een explosie geweest. Volgens een Afghaanse politiechef was het een raketinslag in een woning ten noordwesten van de luchthaven. Daarbij is een kind om het leven gekomen. Over eventuele andere dodelijke slachtoffers en gewonden is nog niets bekendgemaakt. Niet duidelijk is wie de raket heeft afgevuurd.

De Amerikaanse overheid meldt aan persbureau AP dat het leger van de VS een luchtaanval met een drone heeft uitgevoerd. Doelwit was een auto met meerdere zelfmoordterroristen, die onderweg zou zijn naar het vliegveld van Kabul.

Eerder zei een woordvoerder van de Taliban al tegen persbureau AP dat de Verenigde Staten vandaag een luchtaanval hebben uitgevoerd op een zelfmoordterrorist die een aanslag wilde plegen op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad. Volgens persbureau Reuters was de aanval gericht tegen vermoedelijke IS-K-strijders.

Het is onduidelijk of er een verband is tussen de Amerikaanse luchtaanval en de raketinslag in de woonwijk.

Deze beelden zijn vlak na de raketinslag gemaakt:

Eerste beelden raketinslag Kabul

Donderdag was het vliegveld van Kabul doelwit van een zelfmoordaanslag. Daarbij kwamen zeker 170 mensen onder wie dertien Amerikaanse militairen om het leven.

Waarschuwing

President Biden van de VS waarschuwde gisteravond voor een nieuwe aanslag op de luchthaven. Amerikaanse commandanten hadden hem verteld dat een aanslag binnen 24 tot 36 uur “zeer waarschijnlijk” is.

Na de laatste waarschuwingen zou het aantal mensen bij de poorten van het vliegveld in Kabul zijn afgenomen, zei een anonieme veiligheidsfunctionaris vannacht tegen persbureau Reuters. Daar is de laatste fase van het vertrek van de Amerikaanse troepen ingegaan. Dinsdag moeten alle Amerikaanse militairen Afghanistan hebben verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here