Home Suriname Herschikking schulden met 4 aannemingsbedrijven

Herschikking schulden met 4 aannemingsbedrijven

15
0
herschikking-schulden-met-4-aannemingsbedrijven

foto

De schulden met vier grote aannemingsbedrijven zijn herschikt. (Foto: CDS)


Met de aannemingsbedrijven Baitali, Kuldipsing, Tjongalanga en APS heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) overeenstemming bereikt om werkzaamheden te hervatten van grote infrastructurele projecten. Na een poos van onderhandelingen met het ministerie van Financiën en Planning zijn partijen tot een schuldherschikking gekomen. De overeenstemming wordt geformaliseerd met het contracteren van de aangepaste scope van de werken, zegt Santosh Soman, directeur Civiel Technische Werken.

In de conferentiezaal van OW vond vrijdag een nieuwe contractondertekening plaats. Het gaat om een landelijke en structurele aanpak met gezamenlijk een spoedherstelprogramma zodat de wegen, opgenomen in de aangepaste scope, in goed begaanbare condities komen. Het gaat onder andere om het weggedeelte op de Oost-Westverbinding tussen Jenny en Henar. Dit gedeelte van de weg verkeert in een zeer slechte staat. Verder zal in Commewijne de Pandit Tilakdharieweg aangepakt worden. De asfalteringswerkzaamheden op de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne krijgen weer de nodige aandacht en de ontwateringsprojecten rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Minister Riad Nurmohamed is opgelucht dat de werkzaamheden weer worden opgepakt door de aannemers, meldt de Communicatiedienst Suriname. “De meeste van hen konden niet verder gaan omdat ze geen betaling meer kregen. Het is een kunst geweest om dit opgelost te krijgen. Met medewerking van de ministeries van Financiën en Planning en BIBIS is het probleem opgelost. “We moesten de schulden herschikken en als gevolg daarvan de projecten verminderen. De aannemers hebben met deze nieuwe regeling voor de komende twee jaar honderd procent werk”, legt Nurmohamed uit. De oude contracten van 2019 liepen in honderden miljoenen. Hierdoor moesten er nieuwe financieringsovereenkomsten bepaald worden onder nieuwe voorwaarden en omstandigheden. De bedragen zijn binnen de nieuwe regeling tot 50% gereduceerd.