Home Suriname Beurs Ondernemerschap tuin- en Akkerbouw voor PTC-student

Beurs Ondernemerschap tuin- en Akkerbouw voor PTC-student

14
0
beurs-ondernemerschap-tuin-en-akkerbouw-voor-ptc-student

foto

Prithvi Thakoer op zijn eigen kostgrond (Foto: PTC)


Prithvi Thakoer, Agronomie student van het PTC, University of Applied Sciences, is deze week met een beurs vertrokken naar Nederland. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen stichting d’ONS, Aeres Hogeschool in Dronten, Nederland en het PTC. Hij start het eerste jaar voor het behalen van een Associate Degree diploma in het domein van ondernemerschap Tuin- en Akkerbouw bij Aeres Hogeschool in Dronten (AHD).

De beurs voorziet in betalen van het wettelijke collegegeld, 1 maal retourticket van/naar Suriname en zakgeld. Dit pilotproject wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en gaat per 1 september van start.

De Associate Degree opleiding binnen het domein Ondernemerschap Tuin- en Akkerbouw is een praktijkgerichte opleiding waarin studenten leren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een tuin- of akkerbouwbedrijf. De student doet vakinhoudelijke kennis op over teelttechnieken, bodem en gewasgezondheid en leert ook ondernemerschapsvaardigheden zoals het bijhouden van een correcte boekhouding.

Na een succesvolle afsluiting van deze tweejarige hbo-opleiding keren de studenten met een erkend hbo-diploma op zak terug naar Suriname. Het streven is om dit niet bij een éénmalig project te houden. Om dit project tot een succes te maken zijn er strenge eisen geformuleerd en het PTC heeft samen met d’ONS en AERES de beste student geselecteerd, zegt de Communications & Marketing van het PTC.

Thakoer wil in de toekomst fruit en groentesoorten, geteeld in Suriname, exporteren. Hij is geïnteresseerd in het planten in kassen. “Na het afronden van mijn studie keer ik graag naar Suriname terug om hier een eigen onderneming op te zetten. Verder zal ik met behulp van de kennis die ik in Nederland opdoe, de agrarische sector in Suriname helpen om de benodigde veranderingen te bewerkstelligen. Ik wil een bijdrage leveren om alle problemen op te lossen, die in de agrarisch sector in Suriname voorkomen.”