Home Suriname Leger extra alert rond 8 december strafproces maandag

Leger extra alert rond 8 december strafproces maandag

26
0
leger-extra-alert-rond-8-december-strafproces-maandag

foto


De leiding van het Nationaal Leger sluit een demonstratie door aanhangers van ex-president Desi Bouterse niet uit na het vonnis van de Krijgsraad maandag in het 8 december 1982. Het leger zal de ‘Operatie Alertheid’ uitvoeren van 28 tot en met 31 augustus. Het doel hiervan is ‘de bestendiging van de democratische rechtsorde’. Dit blijkt uit een order van bevelhebber Henri van Axeldongen.

Deze operatie is bedoeld ter ondersteuning van het Korps Politie Suriname om te voorkomen dat de orde, rust en veiligheid worden verstoord gedurende het strafproces. Veiligheidsdiensten hebben besloten om preventieve maatregelen te treffen ter voorkoming van mogelijke escalaties. Er zal patrouille zijn per wegtransport in en rond Paramaribo.

Diverse dienstonderdelen van het Nationaal Leger hebben specifieke opdrachten gekregen van de bevelhebber. Bij deze operatie zijn onder andere betrokken de Landmacht, de Militaire Politie, de Luchtmacht en de Marine.