Home Suriname Inverzekeringstelling 3 verdachten wapendiefstal onrechtmatig (update)

Inverzekeringstelling 3 verdachten wapendiefstal onrechtmatig (update)

18
0
inverzekeringstelling-3-verdachten-wapendiefstal-onrechtmatig-(update)

foto


De rechter-commissaris (rc) heeft vandaag de inverzekeringstelling van drie van de verdachten in de zaak van wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse, onrechtmatig getoetst. Advocaten Vinay Moerahoe en Raoul Lobo bevestigen dit.

 

Het is niet bekend of het Openbaar Ministerie (OM) beroep heeft aangetekend tegen deze beslissing. Indien het OM geen beroep aantekent, komen de verdachten vandaag nog op vrije voeten. In deze zaak zijn zeven personen ingesloten. Er was een verzoek gedaan voor vrijlating van zes verdachten. Drie van hen blijven echter achter slot en grendel.

Lobo en Moerahoe geven aan dat hun cliënten niks te maken hebben met de wapendiefstal. Een van hun cliënten is op een foto te zien met een wapen, maar hij heeft geen diefstal bij Bouterse gepleegd. De raadslieden hadden op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering een verzoek tot invrijheidstelling ingediend bij de rc.