Home Suriname Venezuela: Doden bij aardverschuivingen

Venezuela: Doden bij aardverschuivingen

15
0
venezuela:-doden-bij-aardverschuivingen

foto

Terwijl de westelijke deelstaat Mérida het zwaarst werd getroffen, waren er ook overstromingen in de hoofdstad Caracas. (Foto: Anadolu Agency)


Vijftien mensen zijn omgekomen bij aardverschuivingen in de westelijke deelstaat Mérida in Venezuela. Straten in bergdorpen veranderden in woeste stromen nadat stortregens het gebied in de Andes troffen.

Op beelden die door de lokale bevolking zijn gemaakt, is te zien hoe auto’s worden meegesleurd en de modderige wegen bezaaid zijn met keien.

De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de stad Tovar, waar de rivier de Mocotíes buiten haar oevers was getreden na urenlange regenval.

In een andere video is een bewoner te horen die beschrijft hoe plotseling “een rivier uit het niets kwam” en een plaatselijke bakkerij wegvaagde.

Ambtenaren zeiden dat de elektriciteitscentrale in Tovar beschadigd was en dat de bewoners geen stroom- of telefoonaansluiting hadden.

Het is niet de eerste keer dat de Mocotíes-vallei wordt getroffen door dodelijke modderstromen. In 2005 stierven meer dan 40 mensen en raakten tientallen mensen vermist in het gebied toen verschillende rivieren overstroomden.