Home Suriname Fly Allways krijgt fiat voor charters naar VS

Fly Allways krijgt fiat voor charters naar VS

18
0
fly-allways-krijgt-fiat-voor-charters-naar-vs

foto

Een Fokker 70 toestel van Fly Allways.


Het Amerikaanse Ministerie van Transport heeft Fly All Ways Airlines toestemming gegeven voor passagiers- en andere charters naar de Verenigde Staten voor een periode van twee jaar. Het gaat om een voorlopige Foreign Air Carrier Permit and Exemption Authority. In afwachting van de afronding van de vergunning, kunnen eventuele bezwaren binnen 21 dagen na de indiening op 18 augustus 2021 worden ingediend.

Volgens de voorlopige beschikking heeft de vervoerder toestemming gekregen voor buitenlandse charters die mensen, eigendommen en post vervoeren van punten achter Suriname, via Suriname en tussenliggende punten, naar alle punten in de Verenigde Staten en daarbuiten. Fly Allways kan ook buitenlandse charters van eigendom en post uitvoeren tussen de VS en elk punt en alle andere charters in overeenstemming met geldende internationale charterregels.

De ontheffingsbevoegdheid is voorlopig verleend onder bepaalde standaardvoorwaarden en de vergunning is verleend onder voorbehoud van geldende procedures. Haar besluit was in het algemeen belang, aangezien Fly All Ways Airlines had aangetoond dat zij financieel en operationeel gekwalificeerd was.

Volgens de geavanceerde module van charter luchtvaartgegevens heeft Fly All Ways een kleine vloot van één DHC-6-400 die is ingehuurd door Zimex Aviation (XM, Zürich) voor een passagierschartercontract van het Franse petroleumbedrijf Total voor vluchten tussen Suriname en Frans-Guyana; evenals twee Fokker 70’s, waarvan zij er één in bezit heeft en de andere wordt gehuurd van Holly Day Airline BV.

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij exploiteert momenteel lijn- en chartervluchten naar Brazilië, Guyana, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, Trinidad en Tobago, Haïti, Cuba en Colombia.

2