Home Suriname YES-studenten gestart met hun missie

YES-studenten gestart met hun missie

19
0
yes-studenten-gestart-met-hun-missie

foto

De YES-studenten, met blauwe trui, met een delegatie op bezoek bij minister Marie Levens (3e v. r.). (Foto: MinOWC)


De 5 leerlingen die participeren aan het Kenny-Lugar Yes programma 2021-2022 zijn vorige week richting Verenigde Staten van Amerika (VS) vertrokken. Voor hun vertrek naar de VS brachten zij een bezoek aan minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), Marie Levens, die zei erop te rekenen dat zij Suriname trots zullen maken.

Een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade, vertegenwoordigers van iEARN, en de ouders van de leerlingen maakten ook deel uit van de bezoekersgroep. De Youth Exchange and Study program (YES) is een uitwisselingsprogramma voor jongeren uit verschillende landen tussen 15 en 17 jaar. Dit programma biedt de mogelijkheid aan studenten om voor 10 maanden in de Verenigde Staten van Amerika (VS) te wonen en te studeren.

Suriname participeert als enig land van Zuid-Amerika aan dit programma dat volledig gefinancierd wordt door de Amerikaanse overheid. Tijdens hun verblijf in de VS zullen de studenten worden toegelaten tot een Amerikaanse Highschool en deelnemen aan vormingsactiviteiten en als culturele ambassadeurs optreden door hun cultuur uit te dragen in de VS. Gedurende het schooljaar verblijven zij bij een gastgezin, waar zij actief zullen deelnemen aan activiteiten met het gezin en binnen de community.

Het is dit jaar de 13e keer dat leerlingen in staat worden gesteld om in de VS kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben 65 studenten deelgenomen aan dit programma. Na een selectie aan de hand van de behaalde resultaten op school en een gedegen voorbereiding van bijkans een jaar, vertrekken de leerlingen naar verschillende delen van Amerika.

Het is de bedoeling dat de jongeren bij terugkeer hun kennis delen met anderen, andere jongeren in Suriname overtuigen mee te doen aan dit programma en om zoveel mogelijk gemeenschapswerk op te pakken in Suriname, meldt de voorlichting van MinOWC.