Home Nederland Oude Maas bij Rotterdam urenlang gestremd na aanvaring

Oude Maas bij Rotterdam urenlang gestremd na aanvaring

15
0
oude-maas-bij-rotterdam-urenlang-gestremd-na-aanvaring

De Oude Maas bij Rotterdam is tussen Rhoon en Hoogvliet urenlang gestremd geweest na een aanvaring tussen twee tankers. De binnenvaartschepen vervoeren gevaarlijke stoffen. Uit de voorste machinekamers van beide schepen stroomde gasolie, die met speciale drijvende schermen wordt tegengehouden.

De aanvaring gebeurde vanochtend vroeg. De tankers botsten door onbekende oorzaak frontaal op elkaar. Beide schepen hebben schade aan de voorkant, meldt Rijnmond. Eén schip blijft zelf drijven, het ander is bewust tegen een krib gevaren, om zo de voorsteven omhoog te houden.

Bij de aanvaring raakte niemand gewond. De schepen vervoeren licht vloeibare bitumen en biodiesel. Deze tanks zijn niet geraakt. De zeehavenpolitie doet onderzoek. Rond half elf werd de Oude Maas weer vrijgegeven voor de scheepvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here