Home Suriname Verzoek invrijheidstelling verdachten wapendiefstal gedaan

Verzoek invrijheidstelling verdachten wapendiefstal gedaan

12
0
verzoek-invrijheidstelling-verdachten-wapendiefstal-gedaan

foto


De rechter-commissaris heeft vrijdag de verzoeken van advocaten Radjesh Bhoewar, Vinay Moerahoe en Raoul Lobo in behandeling genomen. De strafpleiters vragen de invrijheidstelling van drie verdachten die zijn aangehouden voor wapendiefstal bij ex-president Desi Bouterse. De beslissing zal maandag worden genomen.

Bhoewar pleitte dat zijn cliënt de diefstal niet heeft gepleegd. De verdachte is kapitaalkrachtig en leende vaker geld uit aan Walter Bouterse die hem eens een wapen gaf dat bedoeld was als dekking. Hij wist niet dat het om een gestolen wapen ging. Lobo en Moerahoe geven aan dat hun cliënten ook niks te maken hebben met de wapendiefstal. Een van hun cliënten is op een foto te zien met een wapen, maar hij heeft geen diefstal bij Bouterse gepleegd.

Aan de hand van berichten via Whatsapp worden de verdachten ook in verband gebracht met wapenverkoop waarvan zij verklaren niets te weten. Advocaat Maureen Nibte heeft ook het verzoek gedaan voor de invrijheidstelling van haar cliënt in deze wapendiefstalzaak, maar dat moet nog in behandeling worden genomen.