Home Suriname Kries Ramkhelawan brengt 11 Rakhi-nummers uit

Kries Ramkhelawan brengt 11 Rakhi-nummers uit

14
0
kries-ramkhelawan-brengt-11-rakhi-nummers-uit

foto

De artiesten zijn naast Kries Ramkhelawan, Sherani Ramsoed, Rishen Hoeba,

Shiwan Hirasing, Aman Phagoe, Runil Ramkisoon, Pooja Mataw, Shama Oemraw, Asra Roopchand en Prya Shivprasad.


Na vijf jaar aan het project gewerkt te hebben, heeft Kries Ramkhelawan een album uitgebracht met elf Raksha Bandhan liederen. De liederen zijn gezongen door studenten van KRMI Music Institute.

De artiest zegt in gesprek met Starnieuws dat voor het eerst buiten India elf Rakhi-liederen zijn geschreven en uitgebracht. Alle liederen zijn door hem geschreven. De tekst is geschreven in Sarnami, Hindi én Nederlands. Een van de nummers in het Nederlands is gezonden door Rishen Hoeba (11).

De liederen zijn reeds op de televisie, Facebook, radio en Youtube beschikbaar. Ramkhelawan heeft enthousiaste reacties gekregen. De studenten die de nummers ten gehore brengen, worden op deze manier ook gestimuleerd om hun talenten verder te ontwikkelen.

Zondag is het Raksha Bandhan. Op deze dag zoeken zussen broers op om een beschermingskoord (rakhi) aan hun pols te binden. Dit feest is bedoeld om de relatie tussen broer en zus te gedenken. Het is geen religieus feest.