Home Nederland Jongeren bestormen kermis Almere

Jongeren bestormen kermis Almere

15
0
jongeren-bestormen-kermis-almere

Een groep jongeren heeft gisteravond de kermis in Almere bestormd. Ook waren er opstootjes en vechtpartijen. Vanwege de chaos werd de kermis door de politie een uur eerder dan normaal gesloten.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de kermis dit jaar op een afgesloten terrein plaats in Almere Stad. Er mogen maximaal 900 mensen tegelijk binnen zijn, de rest moet achter de hekken wachten. Gisteravond liep de wachttijd op tot anderhalf uur, voor een groep van zo’n honderd jongeren was dat te lang.

“Toen gingen mensen via de achterkant over de hekken klimmen; de hekken bestormen”, aldus kermismedewerker Jerry Weulink bij Omroep Flevoland. “Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt.”

Een getuige maakte beelden van de bestorming:

Jongeren bestormen kermis Almere

Weulink beklaagt zich over het gebrek aan beveiliging op het kermisterrein: “We hebben maar één politieauto gezien en er zijn maar zes bewakingsmensen voor het hele terrein”. Een woordvoerder van de politie wil er verder weinig over kwijt: “Normaal gesproken wordt er geen extra politie ingezet bij een kermis, maar als er een incident is, handelen we wel”.

Het Almeerse VVD-raadslid Koen Bokhorst reageert op twitter:

Ook dit weekeinde is er nog kermis op het afgesloten terrein in Almere. Het is onduidelijk of de politie daarbij extra maatregelen neemt.

Voor zover bekend zijn er gisteravond geen gewonden gevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here