Home Suriname Samenwerkende vakbonden in protest dinsdag

Samenwerkende vakbonden in protest dinsdag

25
0
samenwerkende-vakbonden-in-protest-dinsdag

foto

Vakbondsleiders gebundeld in 1:6 hebben acties aangekondigd voor dinsdag 24 augustus. Zij vinden de gesprekken met de regering niet bevredigend. (Foto: Raoul Lith)


De samenwerkende vakbonden in 1:6 heeft een protest aangekondigd voor dinsdag 24 augustus om 10.00 uur op het Kerkplein. 25 bonden zijn aangesloten bij deze bundeling.

Op een persconferentie vandaag is meegedeeld dat gesprekken met de regering niet bevredigend zijn verlopen. Het enige dat de regering volgens hen heeft aangeboden, is dat zij verhogingen voor drie maanden zal aanhouden. Vakbondsleider Imro Edam zegt hierop dat ze daarna niet weten of de verhogingen met terugwerkende kracht gepresenteerd worden.

De vakbonden zijn niet tegen het treffen van maatregelen maar ze vinden dat er teveel verhogingen achter elkaar worden doorgevoerd. Dit terwijl de gemeenschap het erg moeilijk heeft. “Van een kale kikker kan je geen veren plukken”, stelt Edam. Hoe lang de acties gaan duren, hangt af van de reactie van de regering.