Home Suriname Personeel EZ gaat maandag in actie

Personeel EZ gaat maandag in actie

16
0
personeel-ez-gaat-maandag-in-actie

foto

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie


Diverse afdelingen van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zullen het werk maandag neerleggen. De reden is het weigeren van minister Saskia Walden om de personele stukken te tekenen. Het gaat onder andere om bevorderingsvoorstellen, gratificaties en overuurstaten.

De Economische Controledienst (ECD) waar een groot deel van de ambtenaren zit in de Vliegende Brigade, werkt dag en nacht, zegt bondsvoorzitter Glenn Swamipersad aan Starnieuws. Zij willen hun overuren vergoed zien. Ook de afdeling IJkwezen is ontevreden, omdat haar overuurstaten niet worden getekend. Bij de Technische Dienst is de maat vol daar de bewindsvrouw weigert de bevorderingsvoorstellen te tekenen.

Minister Walden heeft volgens Swamipersad geen reden gegeven voor het niet tekenen van de stukken. “Ik heb haar twee keer gesproken sinds haar aantreden en we hebben gesproken over dezelfde personele zaken,” zegt de bondsvoorzitter. “Ze heeft steeds toegezegd om alles in het werk te stellen om deze zaken te regelen.” Tot nog toe zijn de toezeggingen van minister Walden niet waargemaakt.

Een ander probleem is volgens Swamipersad dat ambtenaren denken dat ze om de zoveel jaren automatisch moeten worden bevorderd. Niets is minder waar, zegt hij. Waar de ambtenaren automatisch aanspraak op maken is een periodiek die ze jaarlijks krijgen, totdat het maximum in hun functie is bereikt. Hij heeft voorgesteld om in de beschikking van de ambtenaren te plaatsen, hoe en wanneer iemand bevorderd wordt.

In elk geval zegt Swamipersad is een groot deel van het personeel van EZ ontevreden met de gang van zaken. Hij sluit niet uit dat bij uitblijven van een reactie van de bewindsvrouw, hij het ministerie de volgende week platlegt. Van zijn kant heeft hij regelmatig contact gemaakt met de directeur van het ministerie die steeds beloofde om de zaken te bespreken. Het heeft niet mogen baten, zegt de bondsvoorzitter. Het personeel heeft een punt bereikt, waarbij het actie wil zien.