Home Suriname Verdachte seksueel misbruik stiefdochter voorlopig vrij

Verdachte seksueel misbruik stiefdochter voorlopig vrij

13
0
verdachte-seksueel-misbruik-stiefdochter-voorlopig-vrij

foto


Otmar H. (38), die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van zijn tienjarige stiefdochter, is woensdag voorlopig in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Radjesh Bhoewar bevestigt de voorlopige invrijheidstelling. Volgens hem zijn er leugens verklaard over zijn cliënt.

Bhoewar zegt dat de negentienjarige dochter van de man woensdag als getuige is gehoord. Zij gaf toe onwaarheden over haar vader te hebben verklaard. Het klopt volgens haar niet dat de man haar aan haar zitvlak heeft betast. Tijdens haar verhoor op de zitting getuigde zij dat het slachtoffer ook onwaarheden heeft gezegd. Het slachtoffer gebruikte de telefoon van haar stiefvader om games te spelen. Er zou toen een onenigheid zijn geweest.

Het slachtoffer en haar moeder zullen in oktober als getuigen worden gehoord. De moeder had haar dochter gebracht naar een bonuman die heeft gezegd dat de verdachte en een andere jongeman het meisje hebben verkracht. Er was in mei 2020 aangifte van het seksueel misbruik gedaan, maar de verdachte werd toen niet aangehouden. In februari dit jaar deed de moeder aangifte van mishandeling tegen Otmar H. Hij werd na enkele dagen in vrijheid gesteld in de mishandelingszaak, maar werd kort daarna weer aangehouden. Dit keer voor seksueel misbruik. In oktober vindt de verdere behandeling van deze zaak plaats.