Home Suriname President Ali: Besluiten voor een betere toekomst

President Ali: Besluiten voor een betere toekomst

19
0
president-ali:-besluiten-voor-een-betere-toekomst

foto

Bij het overleg in Guyana richten beide staatshoofden zich op besluiten voor een betere toekomst voor hun land en volk. (Foto: Kab. Pres. Ali)


President Chan Santokhi en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali zullen proberen bestaande hiaten en barrières te verkleinen en mogelijkheden voor samenwerking te creëren. Volgens Ali moet een versterkte samenwerking het leven van burgers in beide landen verbeteren door sociale en economische voordelen.“Wij zijn niet bezig met een tijdrovende oefening. We gaan vandaag beslissingen nemen voor een betere toekomst. We gaan vanaf vandaag in een zeer snel tempo vooruit met betrekking tot alle toezeggingen en beslissingen die we zullen nemen,” zei de Guyanese leider gisteren tijdens de plenaire vergadering die is gehouden in het Arthur Chung Conference Centre.

Een overzicht gevend van het overleg dat de partijen van beide landen zullen voeren, zei president Ali dat nieuwe samenwerkingsgebieden werden besproken, waaronder het milieu, de olie – en gassector en de mogelijkheid van het vaststellen van een gezamenlijke gasstrategie voor Guyana en Suriname.

Beide partijen hebben overeenkomsten en vergelijkbare uitdagingen en kansen op het gebied van milieu, zei de Guyanese president. “We moeten ook allebei een opkomende olie- en gassector beheren in de context van onze reputatie op het gebied van milieu en klimaatverandering. Dat is dus een nieuw gebied dat we hebben toegevoegd.”

President Santokhi die voor een officieel vierdaags bezoek in het buurland is, zei dat het bezoek een uitstekende gelegenheid biedt om de voortgang van de bilaterale samenwerking te evalueren in het kader van dit dialoog- en samenwerkingsplatform dat een jaar geleden werd opgericht. Hij herhaalde het belang van Guyana als buur en als strategische partner. Santokhi keert morgen terug naar Suriname.