Home Suriname Sabaku Lounge nieuwe stijl moet toerisme bevorderen

Sabaku Lounge nieuwe stijl moet toerisme bevorderen

22
0
sabaku-lounge-nieuwe-stijl-moet-toerisme-bevorderen

foto

President Chan Santokhi knipt het lint door bij de ingebruikname van de Sabaku Lounge op de Johan Adolf Pengel International Airport Suriname. (Foto: CDS)


De Sabaku Lounge op de Johan Adolf Pengel International Airport Suriname moet volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) een symbool zijn van samenwerking. “We moeten onze energie stoppen in samenwerken en het land opbouwen, dat is ook de boodschap geweest aan de bedrijven en de aandeelhouders.” Hij sprak dinsdag bij de ingebruikname van de nieuwe VIP Courtesy Room door president Chan Santokhi, die hierna vertrok aan het hoofd van een regeringsdelegatie naar Guyana.

Santokhi is blij dat de SLM en de Luchthavenbeheer het geschil dat bestond over het beheer van de Sabaku Lounge duurzaam, in belang van het land en op basis van win-win hebben opgelost. Hij gaf aan dat de Sabaku Lounge nieuwe stijl als functie heeft toerisme te bevorderen en uit te stralen hoe Suriname is ingericht.

De Surinaamse Airport moet volgens Santokhi een hub zijn voor vliegmaatschappijen. De SLM moet worden opgenomen in het internationaal netwerk van de luchtvaart, terwijl de airport tot het internationaal van luchthavens moet gaan behoren.

Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, zegt dat het niet makkelijk is geweest om de problemen op te lossen, ook vanwege de Covid-19-pandemie. Echter is het gelukt in teamverband zaken zover te krijgen. “Wij gaan door om de luchthaven en de SLM op die niveaus te krijgen zoals wij dat willen.” De faciliteit zal volgens Chotkan een bijzondere rol vervullen in het plezierig kunnen reizen van en naar Suriname.