Home Suriname PL geeft ambtenaren SRD 500 krediet in volkswinkels

PL geeft ambtenaren SRD 500 krediet in volkswinkels

21
0
pl-geeft-ambtenaren-srd-500-krediet-in-volkswinkels

foto

Paul Somohardjo, voorzitter van PL.


Pertjajah Luhur (PL) biedt ambtenaren de mogelijkheid om per 1 september een lopend krediet te nemen van SRD 500 voor aankoop van goederen in de PL/ABOP volkswinkels van de partij. De inhouding zal via het desbetreffende ministerie, waar de ambtenaar werkzaam is, geschieden. Maandelijks gaat SRD 300 worden ingehouden. De crediteur zal steeds een saldo van SRD 200 hebben.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat diverse bedrijven zo ook krediet verlenen aan ambtenaren en via de overheid het geld innen. Hij gaat ervan uit dat meegewerkt zal worden aan de maandelijkse inhouding. De PL wil de noden van het volk enigszins helpen verlichten. Somohardjo wijst er op dat mensen allereerst in deze covid-tijd ervoor moeten zorgen dat ze gezond blijven. Zij hebben voedsel nodig om gezond te blijven. Deze basiszaken zijn noodzakelijk om verder te kunnen.

Daarom is de PL volgens de politicus gestart met de armoedeverlichting door het openen van volkswinkels in de diverse districten. De goederen in de volkswinkels worden tegen de kostprijs verkocht. Een ander actie is het bevorderen van kleine ondernemerschap door onder andere de verkoop van slachtkuikens tegen een gereduceerde prijs. De voorziening van voer is ook gegarandeerd en de kwekers zijn verzekerd van afzet.

Somohardjo zegt dat het een pilotproject gaat. De ambtenaren voor SRD 300 verzekerd van goederen. Hij vindt dat de unieke aan deze kredietverstrekking is, dat deze geheel renteloos is. “Het verschil is dat wij helemaal geen rente nemen, zoals dat gebeurt bij andere bedrijven of organisaties. Voor ons is winst maken niet van belang. Wat van belang is, is dat wij de burgers maandelijks kunnen helpen aan voeding”, zegt Somohardjo, die wijst op de sociale kracht van de partij.

Om in aanmerking te komen dient de ambtenaar een werkgeversverklaring, laatste loonslip en een geldige ID kaart te overleggen bij het kantoor van het hoofdvolkswinkel te Beekhuizen. De stukken van de kredietaanvrager, wordt bij de intake gescreend en doorgestuurd naar de desbetreffende ministeries. Dit pilotproject wordt uitsluitend bij de hoofdwinkels in Paramaribo en Nickerie uitgevoerd.