Home Nederland Nieuwe zoekactie bij Scharwoude naar vermiste studente

Nieuwe zoekactie bij Scharwoude naar vermiste studente

16
0
nieuwe-zoekactie-bij-scharwoude-naar-vermiste-studente

De politie is vanmorgen een nieuwe zoekactie gestart naar de vermiste studente Sumanta Bansi. Agenten zoeken in recreatiepark De Hulk naar sporen van de vrouw, die in 2018 spoorloos verdween.

De zoekactie is opgestart nadat speurhonden van de stichting Signi dit weekend waren aangeslagen op een plek in het recreatiegebied. In die omgeving zijn afgelopen maanden meerdere zoekacties geweest, maar telkens zonder resultaat. Wel werd een schep gevonden, die mogelijk gebruikt is bij de verdwijning van de vrouw.

De zoekactie van vandaag richt zich op een nieuwe locatie. “Het recreatiegebied De Hulk is hetzelfde, maar de specifieke plek waar we zoeken is nu anders”, zegt een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws.

Lichaam waarschijnlijk opgelost

De Surinaams-Hindoestaanse Bansi uit Hoorn wordt sinds begin 2018 vermist. Ze was toen 22 en in verwachting. De politie ging er al snel van uit dat ze slachtoffer was van een misdrijf en waarschijnlijk niet meer in leven was.

Eind vorig jaar arresteerde de politie een 34-jarige man uit Rijswijk. Manodj B. was Bansi’s vroegere geliefde en zou haar voor de tweede keer zwanger hebben gemaakt. Uit het onderzoek van de politie komt naar voren dat Bansi de zwangerschap niet wilde afbreken, iets wat ze de eerste keer wel zou hebben gedaan. Bansi woonde bij B., zijn echtgenote en zijn vader in huis.

Volgens de politie en het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat het lichaam van Bansi door B. in natriumhydroxide is opgelost. Mogelijk zijn de botten die over zijn gebleven achtergelaten in het recreatiegebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here